STONED COLD COUNTRY: A 60th ANNIVERSARY TRIBUTE TO THE ROLLING STONES - V.A.

Artiest info
 
 
Label: BBR Music
Distr: BMG
 

In 2022 was het zestig jaar geleden dat de wereld kon kennismaken met een Londens rockgroepje dat zich ‘The Rolling Stones’ noemde. Ze begonnen met Mick Jagger als zanger, Keith Richard als gitarist, Bill Wyman als bassist, Charlie Watts als drummer en Brian Jones als multi-instrumentalist. Zes decennia van de betere opwindende rock’n’roll-muziek later resten enkel het componistenduo Jagger-Richards nog van dit vijftal en na het overlijden van Charlie Watts in augustus 2021 blijft alleen Ronnie Wood nog over als later in 1975 aan de band toegevoegde gitarist-bassist.

Dat er in de loop der jaren vele nummers van ‘The Rolling Stones’ werden gecoverd weet intussen wellicht iedereen en we hebben ook al een paar tribute-albums met hun songs mogen begroeten. Daar komt nu een toch wel speciale eerbetoonplaat bij in de vorm van het verzamelalbum “Stoned Cold Country: A 60th Anniversary Tribute To The Rolling Stones”. Daarop brengen 14 groepen en soloartiesten uit het countrymilieu een song van ‘The Stones’ in hun eigen versie.

Voor de video’s bij dit verhaal hebben we gekozen voor een naar gospel geconverteerde live-vertolking door ‘Brothers Osborne & The War And Treaty’ van de song “It’s Only Rock’n’Roll (But I Like It)” uit het gelijknamige ‘Stones’-album van 1974 en u krijgt ook een audiovideo van het door countryzangeres Lainey Wilson gebrachte nummer “You Can’t Always Get What You Want” dat ‘The Stones’ in 1969 hebben opgenomen op hun album “Let It Bleed”.

Onderaan deze recensie geven we trouwens de volledige tracklijst van deze tribute-plaat weer. Enkele nummers werden behoorlijk sterk ‘vercountryfied’ maar er zijn ook versies te horen die niet zo fel afwijken van de originele vertolking door ‘The Rolling Stones’ zoals “(I Can’t Get No) Satisfaction”, “Miss You” dat een licht blueskleedje kreeg aangemeten en ook Elle King’s versie van “Tumbling Dice”, “Paint It Black” van de ‘Zac Brown Band’ en Steve Earle’s versie van “Angie” zijn nog altijd zeer herkenbaar gebleven.

(valsam)

 

 

TRACKLIJST:
01. “(I Can’t Get No) Satisfaction” – Ashley McBryde
02. “Honky Tonk Women” – Brooks & Dunn
03. “Dead Flowers” – Maren Morris
04. “It’s Only Rock ‘N’ Roll (But I Like It)” – Brothers Osborne & The War And Treaty
05. “Miss You” – Jimmie Allen
06. “Tumbling Dice” – Elle King
07. “Can’t You Hear Me Knocking” – Marcus King
08. “Wild Horses” – Little Big Town
09. “Paint It Black” – Zac Brown Band
10. “You Can’t Always Get What You Want” – Lainey Wilson
11. “Sympathy For The Devil” – Elvie Shane
12. “Angie” – Steve Earle
13. “Gimme Shelter” – Eric Church
14. “Shine A Light” – Koe Wetzel